ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το κέντρο λήψης σημάτων είναι μια υπηρεσία που κρίνεται απαραίτητη πλέον, γιατί βοηθάει πολύ στην σωστή λειτουργία του συστήματος αλλά και στην σωστή διαχείριση της κατάστασης σε περίπτωση συναγερμού. Πιο συγκεκριμένα το κέντρο μπορεί να μας ενημερώσει για διακοπή ρεύματος στον χώρο, για χαμηλές μπαταρίες στο σύστημα, για διακοπή της τηλεφωνικής σύνδεσης, να μας ενημερώσει για το ποια ζώνη/ζώνες ενεργοποιήθηκαν και με ποια σειρά σε περίπτωση συναγερμού, να καλέσει την αστυνομία και άλλα.

Όπως όλα τα συστήματα έτσι και τα συστήματα συναγερμού είναι καλό να συντηρούνται μια φορά το χρόνο. Ειδικά εάν είναι εγκατεστημένες συσκευές όπως GSM, πυρανιχνευτές, εξωτερικοί ανιχνευτές κτλ.

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος η εφεδρική μπαταρία που βρίσκεται μέσα στον πίνακα του συναγερμού, ενεργοποιείτε και διατηρεί το σύστημα ενεργό. Η μπαταρία αυτή, είναι επαναφορτιζόμενη και μπορεί να διατηρήσει το σύστημα ενεργό από 8-48 ώρες, εφόσον αυτή βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Παράγοντες που μικραίνουν τη ζωή μιας επαναφορτιζόμενης μπαταρίας είναι οι συχνές διακοπές ρεύματος. Μέσω των ετήσιων ελέγχων στους συνδρομητές που έχουν συμβόλαια συντήρησης, διαπιστώνουμε όποια δυσλειτουργία και ειδοποιούμε τον ιδιοκτήτη ότι θα πρέπει να αντικαταστήσουμε την μπαταρία για να διατηρήσουμε την αυτονομία του συστήματος στα επιθυμητά επίπεδα.

DURESS ALARM σημαίνει αφόπλιση υπό απειλή. Αν εξαναγκαστείτε από κάποιον ληστή να αφοπλίσετε τον συναγερμό σας, ούτως ώστε να εισέλθει στον χώρο σας, μπορείτε να πατήσετε έναν εύκολο κωδικό που να απενεργοποιεί το σύστημα. Όχι αυτόν που χρησιμοποιείτε φυσιολογικά. Παράλληλα με την απενεργοποίηση του συστήματος ειδοποιείται το κέντρο λήψης σημάτων για το περιστατικό. Το κέντρο θα καλέσει πίσω στον χώρο για να ελέγξει τι συμβαίνει. Εάν δεν απαντήσει κάποιος για ένα λεπτό ή εάν το σηκώσει κάποιος και δώσει το συνθηματικό απειλής, τότε ενημερώνεται άμεσα η αστυνομία για εξαναγκασμένη αφόπλιση.

Οπλίστε το χώρο σας, βγείτε έξω από αυτόν και αφού οπλίσει μπείτε μέσα και αφήστε τον συναγερμό να χτυπήσει. Ελέγξτε ότι πέρα από την ενεργοποίηση των σειρήνων (εσωτερική – εξωτερική), ανάβει το strobe της εξωτερικής σειρήνας και ότι το κέντρο λήψεως σημάτων θα σας καλέσει για να σας ενημερώσει αναλυτικά για το συμβάν (ποια ζώνη χτύπησε, τι ώρα κτλ)

Βεβαίως. Όλα τα συστήματα, είτε είναι ασύρματα είτε είναι ενσύρματα, μπορούν να αποσυνδεθούν και να τοποθετηθούν στον νέο σας σπίτι.

Εάν κοπεί η τηλεφωνική σύνδεση του χώρου, τότε το σύστημα δεν μπορεί να ειδοποιήσει τηλεφωνικά σε περίπτωση συναγερμού. Λύση σε αυτό το πρόβλημα δίνει η τοποθέτηση ενός ειδικού GSM τηλεφώνου μέσα στον πίνακα του συναγερμού. Το GSM συνήθως προγραμματίζεται ως εφεδρικό, σε περίπτωση δηλαδή διακοπής της κανονικής γραμμής τηλεφώνου, στέλνει τα σήματα στο κέντρο λήψεως σημάτων.

Η εξωτερική σειρήνα θα πρέπει να βρίσκεται σε εμφανές αλλά όχι εύκολα προσβάσιμο σημείο ούτως ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη αποτροπή του επίδοξου διαρρήκτη.

Ναι, και αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός συναγερμός, γιατί ο συναγερμός χτυπάει πριν καν μπει ο διαρρήκτης μέσα στον χώρο. Για να το πετύχουμε αυτό χρησιμοποιούμε ενεργά υπέρυθρα (BEAMS) ή διπλούς εξωτερικούς ανιχνευτές με μικροκύματα ή χωρίς. Η τεχνολογία που θα επιλέξουμε εξαρτάται από τις ιδιαίτερες συνθήκες του κάθε χώρου.

Ναι. Υπάρχουν ειδικοί ανιχνευτές φωτιάς και καπνού για κάθε περίπτωση (κουζίνες – λέβητες – γκαράζ) που είναι πλήρως συμβατοί με τον συναγερμό. Έτσι, εκτός από την περίπτωση της διάρρηξης ένας συναγερμός μπορεί να μας ενημερώσει και για φωτιά στον χώρο.

Ναι, μπορείτε. Όλοι οι συναγερμοί μας δίνουν επιλογή ολικής ή μερικής όπλισης. Όταν κάνετε μερική όπλιση ουσιαστικά οπλίζετε μόνο τους περιμετρικούς ανιχνευτές όπως δέσμες υπερύθρων και εξωτερικούς ανιχνευτές. Έτσι μπορείτε να κινήστε άφοβα μέσα στον χώρο ενώ είναι οπλισμένη η περιμετρική φύλαξη του χώρου σας.

Συνήθως επιλέγουμε ασύρματο συναγερμό όταν ο χώρος κατοικείται ή είναι έτοιμος – βαμμένος και δεν έχει προβλεφτεί η απαραίτητη καλωδίωση για συναγερμό. Το κόστος των ασύρματων συσκευών είναι κάπως πιο υψηλό αλλά γλιτώνετε έξοδα από εργατικά μιας και είναι πολύ πιο εύκολος στην εγκατάσταση του.

Όταν το σύστημα συναγερμού σας είναι σε κατάσταση «No test» για το Κέντρο Λήψεως Σημάτων, σημαίνει ότι δεν έχει εκπέμψει το καθημερινό σήμα Test. Αυτό το σήμα εκπέμπεται καθημερινά, για να διαπιστώσουμε την καλή λειτουργία του. Επομένως όταν το σύστημά σας είναι σε αυτή την κατάσταση, υπάρχει κάποιο πρόβλημα είτε με το σύστημα σας είτε με το κανάλι επικοινωνίας το οποίο χρησιμοποιείται για την αποστολή των σημάτων (ΟΤΕ, GSM, Forthnet κ.λ.π.)

Η ακτινοβολία που εκπέμπεται είναι μικρότερη από 10mW, μια τιμή πολλές φορές μικρότερη των ορίων που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, άρα απόλυτα ασφαλής σε κάθε περίπτωση. Για να δώσουμε ένα κατανοητό παράδειγμα αυτού του επιπέδου η ακτινοβολία είναι 100 φορές μικρότερη από την ακτινοβολία που εκπέμπει ένα κινητό τηλέφωνο όταν λειτουργεί